Nieuw managementteam voor LF2028

Het nieuwe management van LF2028. Van links naar rechts: Floris de Gelder, Immie Jonkman en Sjoerd Bootsma. FOTO: JANTINA TALSMA

Floris de Gelder, Immie Jonkman en Sjoerd Bootsma vormen het nieuwe managementteam van LF2028.

De Gelder was eerder werkzaam als directeur van Paleis Soesdijk en als wethouder in Utrecht. Jonkman en Bootsma zijn beide sinds 2011 betrokken geweest bij LF2018 en werken nu als kwartiermaker voor LF2028.

De Gelder (1967) is opgegroeid in Fryslân en woont nu in Makkum. De Gelder: „Ik heb genoten van het programma van Leeuwarden-Fryslân 2018 en bezoek al jaren veel Culturele Hoofdsteden. Ik ben op mijn best als ik mensen uit verschillende disciplines en achtergronden bij elkaar mag brengen. Het is een voorrecht om dat nu te mogen doen in Fryslân; voortbouwen op de positieve energie van 2018.”

Immie Jonkman (1971) neemt binnen het team de verantwoordelijkheid voor de zakelijke en organisatorische kant van kunst- en cultuurmanifestatie Arcadia, dat in 2022 een vervolg geeft aan LF2018. In honderd dagen van april tot en met juli stellen kunstenaars en cultuurmakers, samen met bewoners en bezoekers, de kracht van en uitdagingen voor het Europese platteland centraal. ,,It is fantastysk dat ik no yn dizze rol trochboue kin op wat we mei syn allen mei de Kulturele Haadstêd yn gong sette hawwe. Myn hannen jokje om no troch te setten en yn dizze rol krij ik dêr de romte foar”, zegt Jonkman.

Sjoerd Bootsma (1979) was lid van het artistiek team van LF2018 en sinds 2019 betrokken als kwartiermaker. Hij zet zijn huidige rol als artistiek leider voort.

De nieuwe Raad van Toezicht is zeer te spreken over het nieuwe management. ,,Wy binne bliid mei dizze minsken, dy’t har ynsette wolle foar in nije fase fan de Kulturele Haadstêd”, aldus voorzitter Sjoerd Galema.

Nieuws

menu