Een stadspark en een fietsbrug: zo ziet het Spoordokgebied in Leeuwarden er straks uit

Het Leeuwarder Spoordokgebied verandert ingrijpend. Het wordt een wijk met veel hoogbouw, een nieuw stadspark en hieronder een parkeergarage. Een nieuwe fietsbrug leidt straks over het spoor naar Huizum-West.

Schets van het toekomstige Spoordokgebied, gezien vanaf het Stephensonviaduct met links de Harlingervaart en links het spoor. De hoogbouw linksvoor staat op de pier: een nieuw schiereiland op de plek van de voormalige Brada-slachterij.

Schets van het toekomstige Spoordokgebied, gezien vanaf het Stephensonviaduct met links de Harlingervaart en links het spoor. De hoogbouw linksvoor staat op de pier: een nieuw schiereiland op de plek van de voormalige Brada-slachterij. Bron: gemeente Leeuwarden

Dit staat in de nieuwe gebiedsvisie die wethouder Hein de Haan woensdag heeft gepresenteerd. Op verzoek van de gemeente schetste BPD/Bouwfonds in detail hoe dit gebied tussen de Snekertrekweg en het spoor er over dertig jaar uit kan zien. Zekerheid is er nog niet, maar de nu getoonde schetsen zijn niet vrijblijvend, volgens De Haan. Doel is een volledige gedaantewisseling.