Negentienduizend huishoudens in Friesland, Groningen en Drenthe in de kou. 'Soms zetten ze de verwarming helemaal niet meer aan'

Bijna 19.000 huishoudens die een woning huren van de woningcorporaties in Friesland, Groningen en Drenthe brengen de winter door in zeer slecht geïsoleerde huizen. Dat blijkt uit onderzoek van deze krant.

Woningcorporaties verstrekken op grote schaal gratis radiatorfolie aan huurders in slecht geïsoleerde woningen. Met deze en andere isolatiespulletjes kunnen de bewoners van de koude huizen hun energielasten enigszins drukken.

Woningcorporaties verstrekken op grote schaal gratis radiatorfolie aan huurders in slecht geïsoleerde woningen. Met deze en andere isolatiespulletjes kunnen de bewoners van de koude huizen hun energielasten enigszins drukken. Foto: ANP/Ramon van Flymen

De bewoners van deze koude huurhuizen verstoken tot wel 2,5 keer meer aardgas dan de mensen in goed geïsoleerde woningen. Zij moeten mogelijk duizenden euro’s bijbetalen wanneer de eindafrekening van hun energiebedrijf op de mat valt.

Sneller isoleren