Namenwedstrijd voor nieuwe Arriva-treinen, vernoemd naar mooiste bestemmingen van Friesland en Groningen

De nieuwe WINK-trein van Arriva in Amersfoort, op weg naar het Noorden. Foto: De Vries Media

De achttien nieuwe WINK-treinen die binnenkort in Noord-Nederland rondrijden hebben nog geen namen. Daartoe heeft Arriva een namenwedstrijd uitgeschreven, het is de bedoeling dat de treinen vernoemd worden naar ‘de mooiste bestemmingen van Friesland en Groningen’.

Juryleden Anne Hettinga, Avine Fokkens, Fleur Gräper, Ben Woldering, Nynke de Jong, Joop Mulder en Evert van Dijk kiezen uit de inzendingen de 36 mooiste en meest bijzondere namen. Bestemmingen kunnen zijn: een natuurgebied, een festival, een stad of dorp, een kerk, museum of zelfs een fontein. Iedereen kan meedoen aan de wedstrijd.

De bestemmingen kunnen van 6 november tot en met 21 november doorgegeven worden . Van 1 tot en met 6 december kan er vervolgens gestemd worden op de namen die de jury heeft uitgekozen. Begin 2021 worden de definitieve bestemmingen bekendgemaakt.

Arriva start op 13 december met de nieuwe treinconcessie op de Noordelijke lijnen. Arriva blijft deze treintrajecten van december 2020 tot en met 2035 verzorgen. Vanaf het voorjaar 2021 stromen de 18 nieuwe treinen als onderdeel van de concessie in.

Nieuws

menu