Nabestaanden Tineke de Groot: waarom werd er een video van het mistongeluk gemaakt? 'We hadden de beelden nooit willen zien'

Als Willy, Rick, Stefan en Esther de Groot op oudejaarsavond op internet amateurbeelden zien van een omvangrijk ongeluk op de A32 van Akkrum, herkennen ze de gele auto van hun vrouw en moeder Tineke. Ze kunnen maar geen contact met haar krijgen. ‘En dan weet je, mama komt niet meer thuis.’ Waarom moest die video gemaakt en gedeeld worden, vragen ze zich af.

 Willy en Esther de Groot. Zij verloren op oudejaarsavond hun moeder en vrouw in een groot mistongeluk op de A32 bij Akkrum.

Willy en Esther de Groot. Zij verloren op oudejaarsavond hun moeder en vrouw in een groot mistongeluk op de A32 bij Akkrum. FOTO NIELS DE VRIES

Op de laatste schooldag kreeg Willy’s kleindochter Maud een aftekenkalender mee naar huis. Ze wees opa op de kalender aan op welke dag ze weer naar school moest, op welke dagen ze kerst ging vieren en hoeveel nachtjes het nog slapen was tot ze oliebollen mocht eten.

Nieuws

menu