Na jaren gesteggel huizenbouw op Minne Finne Grou

Bewerkte luchtfoto van de plannen met de Minne Finne, met links het centrum van Grou. ILLUSTRATIE DRIESSEN ARCHITECTUUR

Na jaren soebatten wordt de Minne Finne, een gebied bij Grou, eindelijk bebouwd. De kavels grond gingen in hoog tempo van de hand.

Plannen voor het agrarische gebiedje langs de Pikmar, onderdeel van het Grouster Waterfront, zijn er al zeker vijftien jaar. Er zijn wel eens 42 woningen gepland, maar ook een moeras, winkels of een parkeergelegenheid. Ook was er strijd om de woonboten en de schiphuizen daar. Die is nu opgelost: de woonboten zijn naar De Burd verhuisd.

In het plan dat er nu ligt komt aan de oostkant van de Minne Finne een park-achtig eilandje, van de rest gescheiden door een nieuwe binnenwater. Bij de jachthaven aan de westkant komen twee rijen met in totaal elf vrijstaande woningen. Aan de Pikmeerkant komen vier grote, vrijstaande woningen op kavels van tussen zes ton en een miljoen euro.

Hoe die huizen eruit gaat zien is nog niet bekend, wel dat ze ontworpen moeten worden door Driessen Architectuur uit Venray. In de de planomschrijving bij de vergunningsaanvraag is sprake van ,,een schilderachtige sfeer’’ met hout, baksteen en glas.

De kavels zijn op een na allemaal in optie genomen, vertelt Hendrik Fokkema van makelaardij Hoekstra. ,,Ze zijn enorm in trek.’’ De grond wordt op het ogenblik bouwrijp gemaakt, naar verwachting kan er vanaf begin volgend jaar gebouwd worden.

Nieuws

Meest gelezen