Na bijna nul nu weer negen coronapatiënten in Friese ziekenhuizen

FOTO ANP

In de Friese ziekenhuizen lagen een kleine twee weken geleden bijna geen coronapatiënten meer. Ondertussen is het aantal weer gestegen naar negen.

Het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland dat namens alle ziekenhuizen in het Noorden de bezettingscijfers communiceert, stopte met het delen van die cijfers op 9 juli. Op dat moment lag in heel Noord-Nederland alleen in Sneek nog een coronapatiënt op de intensive care. Deze patiënt kwam bovendien van buiten de regio. Alle verpleegafdelingen waren leeg.

Ondertussen stromen de ziekenhuizen weer langzaam vol. Op de Friese intensive cares ligt nog steeds één patiënt. Op de verpleegafdelingen liggen er momenteel acht.

Ook in de rest van het Noorden is een stijging te zien met dertien coronapatiënten in de ziekenhuizen in Groningen, waarvan één patiënt op de intensive care, en één patiënt op een verpleegafdeling in Drenthe.

Landelijk is al een tijdje een stijging in het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen te zien. Zo kwamen er maandag in een dag tijd vijftig nieuwe patiënten bij, waarvan acht op de intensive care.

De huidige bedbezetting in Friesland is te vergelijken met die van een maand geleden. Toen lagen er overigens wel meer patiënten op de intensive care.

Op het hoogtepunt van de eerste golf, op 2 april vorig jaar, lagen er 27 coronapatiënten op de Friese intensive cares en 72 op de verpleegafdelingen. Op 8 januari van dit jaar was er eveneens een hoge piek met 72 patiënten op de Friese verpleegafdelingen en 17 op de intensive cares.

Nieuws

Meest gelezen