NL-alert uitgegeven door uitslaande brand in portiekflat Sneek, 4 bewoners naar het ziekenhuis

In een portiekflat aan de Rijperahemstraat in Sneek woedde vrijdagavond een uitslaande brand op de derde etage. De bewoner is in veiligheid gebracht en na een dik half uur was de brand onder controle. Vier mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Hoe zij eraan toe zijn is onbekend.

Buurtbewoners hielpen met ladders om bewoners uit de flat te kunnen halen. Meerdere brandweervoertuigen uit de omgeving werden opgeroepen. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen uit een van de woningen.

Ook werd de traumahelikopter opgeroepen. Door de hulpdiensten is er opgeschaald naar een GRIP-1 situatie. Vanwege de vele rook is er een NL-Alert uitgegeven in de omgeving, met de boodschap: ‘Sluit ramen en deuren en schakel mechanische ventilatie uit. We doen een dringend verzoek aan mensen om niet bij de brand te komen kijken. Denk aan uw veiligheid en die van onze collega’s.’

Inmiddels heeft de brandweer het sein brand meester gegeven en is de brandweer aan het ventileren en na-verkennen. Samen met Stichting Salvage wordt beoordeeld welke mensen wel of juist niet kunnen terugkeren naar hun woning. Meerdere woningen liepen schade op door de brand.

Het verkeer in de Lemmerweg stond een tijdje stil, omdat veel mensen op de brand afkwamen. De brandweer verzocht toeschouwers dringend om naar huis te gaan in verband met de veiligheid, ook wat betreft het coronavirus. ,,Blijf je toch, houd dan minstens 1,5 meter afstand van elkaar en geef hulpverleners de ruimte”, aldus een tweet van Brandweer Fryslân.

Nieuws

menu