Noordelijk Film Festival: Onze drie films van vrijdag

Tre filmtips

Tijdens het Noordelijk Film Festival in Leeuwarden geven Kirsten van Santen en Asing Walthaus dagelijks drie tips: films en documentaires die ze de moeite waard vinden. (Waarschuwing: dat betekent niet dat de rest dat niet is)

CAPTAIN NOVA

Wie moet de wereld, die in brand staat redden? Dat kan er maar een: een moedige astronaute (Anniek Pheifer), die vanuit de toekomst terugreist naar de aarde om een en ander recht te zetten. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Zo blijkt ze eenmaal aangekomen op aarde weer een kind te zijn. Van de makers van de populaire kinderserie De regels van Floor .

Te zien: vrijdag 12/11

THE SPY (SPIONEN)

De gevierde Scandinavische actrice en zangeres Sonja Wigert is ook geliefd bij de Duitse bezetter, en wordt uitgenodigd voor feestjes bij de erudiete en wrede rijkscommissaris Terboven. De geheime dienst benadert haar. Een sterke hoofdrolspeelster (Ingrid Bolsø Berdal) in een verhaal naar ware gebeurtenissen.

Nog te zien: vrijdag 12 november, zaterdag 13 november

TIGERS

Martin Bengtsson wordt als jong voetbaltalent gescout door Inter Milan. Hij denkt dat zijn dromen uitkomen, maar hij belandt in een genadeloze sportwereld waar geld het voor het zeggen heeft en gaat er bijna aan onderdoor. Regisseur Ronnie Sandahl (Borg vs McEnroe) maakte een pakkende film die ook niet-voetballiefhebbers aanspreekt.

Nog te zien: vrijdag 12 november, zaterdag 13 november, zondag 14 november

Nieuws

menu