NDC mediagroep, uitgever van de Leeuwarder Courant, organiseert noordelijk lijsttrekkersdebat Tweede Kamerverkiezingen

In 2017 vond het lijsttrekkersdebat plaats in het provinciehuis in Groningen. Op de foto lijsttrekkers Sybrand Buma (CDA), Emilie Roemer (SP), Jesse Klaver (GroenLinks), Lodewijk Asscher (PVDA) en Alexander Pechtold (D66). FOTO ARCHIEF LC

De lijsttrekkers van de landelijke politieke partijen kruisen in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen de degens voor de camera’s van de Leeuwarder Courant.

NDC mediagroep, uitgever van Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden , organiseert begin 2021 samen met de provincies Drenthe, Groningen en Fryslân het noordelijk lijsttrekkersdebat. Het debat is traditioneel het eerste lijsttrekkersdebat in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen.

Het debat vindt plaats op 10 februari 2021 op Campus Fryslân in Leeuwarden, onderdeel van Rijksuniversiteit Groningen. De organisatie, inhoud en registratie van het debat zijn door de drie noordelijke provincies in handen gelegd van de redacties van de drie noordelijke dagbladen: Friesch Dagblad , Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorde n.

Dicht bij inwoners Drenthe, Groningen en Friesland

Welke landelijke en regionale onderwerpen besproken worden, staat nog niet vast. Wel hebben de dagbladen met de provincies afgesproken dat er aandacht komt voor thema’s die de inwoners van Drenthe, Groningen en Friesland aanspreken. Denk hierbij aan leefbaarheid en bereikbaarheid van het Noorden en het platteland.

In de aanloop naar het debat zullen de titels ruim aandacht besteden aan de verschillende verkiezingsthema’s. Met de organisatie van het debat en een reeks verhalen in de aanloop naar het debat willen de dagbladen alle inwoners van de drie provincies bereiken.

Het debat wordt live uitgezonden op de websites van de drie dagbladen, en via Podium.TV, Facebook en YouTube. Ook de nieuws- en weekbladen van NDC mediagroep worden bij het debat betrokken.

De provincies en de dagbladen houden vanwege het coronavirus een slag om de arm. Coronamaatregelen kunnen het programma en de opzet van het debat nog doen wijzigen.

Nieuws

menu