Kijk hier LC Live terug over de cultuursector met Valentijn Fit van Tryater en cultuurverslaggever Kirsten van Santen

Acteur Joop Wittermans protesteert geflankeerd door cultuurgedeputeerde Sietske Poepjes. FOTO HOGE NOORDEN/JACOB VAN ESSEN

In LC Live praatten we donderdag met Valentijn Fit, zakelijk directeur van Tryater, en Kirsten van Santen, cultuurverslaggever van de LC.

Ze wilden woensdag zo graag open als vorm van protest, al was het voor een uurtje: de musea, theaters en andere culturele instellingen die middels de actie Kapsalon Theater ons kabinet duidelijk wilden maken dat het genoeg is. Maar in veruit de meeste Friese gemeenten mocht dat niet. Ook Tryater kreeg van burgemeester Sybrand Buma geen toestemming om een tijdelijke kapsalon in te richten in het Leeuwarder theater.

Hoe hoog is de nood in de cultuursector?

Hoe voelde het, dat zelfs die ludieke protestactie niet door mocht gaan? We vroegen het in LC Live aan Valentijn Fit, de zakelijk directeur van Tryater. Hij vertelde hoe hoog de nood is in de culturele sector. En hoe hoog die van theater- en museabezoekers is, hoe erg missen zij hun uitstapje?

Onze eigen cultuurverslaggever Kirsten van Santen was er ook. Zij vertelde hoe het in de breedte gaat met de Friese theaters en musea, die zich zo lang netjes aan de coronamaatregelen hebben gehouden, maar sinds afgelopen vrijdag stevig op de trom slaan.

LC Live

LC Live is een online uitzending over actuele nieuwsonderwerpen, wekelijks op donderdag om 12.15 uur of andere momenten als het nieuws daartoe aanleiding geeft. De uitzending is te bekijken op deze website, lc.nl en via de Facebookpagina van de Leeuwarder Courant.

Nieuws

menu