Mondkapjes voor studenten en medewerkers Friese Poort bij start van nieuwe schooljaar

De hoofdvestiging van ROC Friese Poort in Leeuwarden. FOTO ANTON KAPPERS

ROC Friese Poort adviseert studenten en medewerkers met klem om bij de start van het schooljaar mondkapjes te dragen, op weg naar hun leslokalen in de gebouwen.

De school begint maandag over een week weer met lessen.

Friese Poort gaat met dat verzoek verder dan de richtlijnen voorschrijven. 'We hanteren in tegenstelling tot het voortgezet onderwijs de anderhalve meter afstand tussen studenten onderling. Maar we gaan ervan uit dat het in de verkeersruimtes niet te allen tijde eenvoudig zal zijn om dat te handhaven', stelt de scholengemeenschap in een toelichting.

Friese Poort vraagt iedereen nadrukkelijk om buiten de leslokalen mondkapjes te dragen in de gebouwen. Studenten en medewerkers zijn vrijdag per mail geïnformeerd door de scholengemeenschap. De school telt ongeveer 15.000 studenten en 1600 medewerkers.

ROOT { "typename": "HTMLLink", "type": "a", "href": "https://app-eu.readspeaker.com/cgi-bin/rsent?customerid=7090&lang=nl_nl&readid=ReadSpeaker", "children": [] }

Alle ventilatiesystemen in de gebouwen zijn deze zomer gecontroleerd. De kantines blijven dicht. Bij alle hoofdlocaties staan buiten op het schoolterrein foodtrucks voor eten en drinken.

Nieuws

menu