Mondkapje verplicht op Friesland College

Het Friesland College in Leeuwarden aan de Julianalaan. FOTO GOOGLE STREETVIEW

Vanaf maandag is het verplicht om in de gemeenschappelijke ruimtes van de schoolgebouwen van het Friesland College een mondkapje te dragen. Dat laat het bestuur van de mbo-scholengemeenschap zondagmiddag weten.

De plicht geldt bijvoorbeeld in gangen, trappenhuizen en toiletten. In lokalen en praktijkruimtes kunnen de mondkapjes weer af, behalve als het onmogelijk is om 1,5 meter afstand te houden. Bij de ingangen van de gebouwen komen mondkapjes te liggen voor wie geen eigen exemplaar bij zich heeft.

Het Friesland College neemt de maategel in navolging van andere scholen en bedrijven die gehoor geven aan de oproep van het kabinet om mondkapjes te dragen in openbare ruimten. ,,In ons onderwijs komen veel van onze studenten en medewerkers in al die bedrijven en instellingen, dus willen wij er als school alles aan doen om te voorkomen dat het virus zich verder kan verspreiden”, laat het schoolbestuur weten.

Door de geldende maatregelen strikt na te lezen hoopt het Friesland College eventuele sluiting van vestigingen te voorkomen, als blijkt dat er iemand besmet is geraakt. De mondkapjesplicht geldt tot nader order.


Nieuws

menu