Modeketen Costes vult de andere helft van de oude V&D in Leeuwarden

Beeld van de binnenstad van Leeuwarden waar de problemen zich onder meer voordoen. FOTO LC

Modeketen Costes gaat zich vestigen in het voormalige V&D-pand aan de Leeuwarder Nieuwestad.

Daarmee zal de andere helft van het voormalige warenhuis eindelijk weer worden benut. Nadat het failliete V&D in februari 2016 zijn deuren moest sluiten, stond het winkelcomplex enkele maanden leeg. In november van dat jaar nam de Zara zijn intrek in de oostelijke helft van het blok. De Spaanse modeketen huurt ongeveer 3000 vierkante meter van eigenaar CBRE Global Investors.

Deze huurbaas leverde recent een aanvraag bij de gemeente Leeuwarden in voor de bouw van een winkelunit op de begane grond en de eerste verdieping. Nu is duidelijk geworden dat Costes daar zijn intrek in gaat nemen. Costes is een zusterbedrijf van The Sting. Deze winkelketen, in 1982 opgericht door Herman Franzen, boekte na jaren verlies in 2016 een winst van 17,4 miljoen euro op een omzet van 130 miljoen euro.

Costes is razensnel gegroeid

Aanvankelijk starte Costes als kledingmerk van The Sting. De eerste winkel werd in 2013 aan de Oudegracht in Utrecht geopend. Inmiddels zijn er dertig vestingen in plaatsen als Amsterdam, Zwolle, Drachten en Groningen. Naast Leeuwarden krijgt ook Haarlem een nieuwe Costes.

Nieuws

Meest gelezen