Mislukt afsluiting Algraweg voor de tweede keer?

Vorige week mislukte de afsluiting van de Hendrik Algraweg. Deze week probeert de gemeente Leeuwarden het opnieuw, maar meteen wordt ze voor de rechtbank gedaagd.

Onwettig

Advocaat Eric van der Goot komt op voor cliënt Autoschade Posthuma op de Morseweg. Dit bedrijf lijdt grote schade als het niet meer op een zichtlocatie staat, stelt hij. Dit is het geval wanneer de Algraweg afgesloten wordt, zoals de gemeente wil.

Vorige week vrijdag probeerde de gemeente Leeuwarden dit al, maar keerde ze op haar schreden terug. Het was namelijk onwettig : de gemeente had nooit een officieel besluit genomen, zo maakte Van der Goot duidelijk.

Afgesloten of niet?

Deze week namen burgemeester en wethouders alsnog een besluit. Vandaag zou de weg dus dichtgaan, maar de bezwarentermijn duurt nog weken. Die moet de gemeente eerst afwachten, vindt Van der Goot. Daarom vroeg hij bij de rechter een voorlopige voorziening aan. Die wordt vandaag (vrijdag) behandeld.

De gemeente wil de weg afsluiten omdat ze andere plannen voor dit gebied heeft, bijvoorbeeld huizenbouw en aanleg van sportvelden. Bovendien is de weg niet meer nodig nu de Heak en de westelijke invalsweg klaar zijn, vindt de gemeente.

Nieuws

menu