Minnertsga strijdt voor huisartspraktijk

Wel een nieuwe huisarts, maar geen praktijkonderkomen. Minnertsga doet er alles aan om voor de nieuwe huisarts Pijman huisvesting te regelen.

Vier jaar deed dokter Buytendijk van Minnertsga erover om een opvolger te vinden voor zijn apotheekhoudende praktijk per 1 januari 2019. Nu dit gelukt is, blijkt dat de nieuwe huisarts de praktijk niet voort wil zetten in het bestaande pand. De opvolger komt niet in Minnertsga wonen, maar wil een praktijkruimte huren voor tien jaar.

Volgens Plaatselijk Belang is het 1 voor 12. Komt er geen huisvesting dan zal de huisartenpraktijk uit Minnertsga verdwijnen. Het dorpsbestuur heeft samen met het Groene Kruis en dorpshuis de Doarpsfinne het intitiatief genomen om de Doarpsfinne uit te breiden. De aanbouw van een nieuwe praktijk is begroot op 300.000 euro. Verschillende verenigingen en partijen in het dorp hebben aangegeven financieel bij te willen dragen. Daarmee is tweederde van de financiering rond.

De commissie die de praktijk wil realiseren, heeft nu een noodoproep gedaan richting de gemeenteraad. ,,Financiële steun van de gemeente is onmisbaar.’’ De commissie kreeg eerder te horen dat een gemeentelijke bijdrage niet mogelijk is omdat daarmee een particulier initiatief gesteund wordt. Hier is de commissie het niet mee eens. De huurder is weliswaar een commerciële partij, maar de faciliteit is van belang voor het hele dorp en draagt bij aan het instandhouden van de zorgvoorziening.

Nieuws

menu