Beschonken tiener richt ravage aan in centrum Damwâld

Ooggetuigen vertellen over het ernstige ongeluk in Damwâld

Een 15-jarige beschonken joyrider heeft zondagochtend vroeg een ravage veroorzaakt in het centrum van Damwâld. Hij ruïneerde drie auto’s en een terras, zegt de uitbater van restaurant Het Kruispunt.
Lees meer over
Dantumadiel

,,Maar het ergste is nog dat hij met zijn grote Audi een jongen in een kleine Citroën heeft aangereden. Die ligt nu zwaargewond in het ziekenhuis in Groningen’’, aldus Boudewijn Von Brucken Fock. De politie bevestigt dat dit slachtoffer een 22-jarige jongeman uit Kollum is.

De beschonken tiener knalde op de kruising van de Haadwei met de Doniaweg niet alleen op de Citroën, maar ook ,,op een geparkeerde Land Rover, een Smart en een motor van de buurman’’, vertelt Von Brucken Fock. ,,Die schoven daardoor bij mij het terras op. Hadden die auto’s daar niet gestaan, dan was hij mijn restaurant binnengereden.’’ Omwonenden schrokken wakker door het kabaal.

De knaap reed voorts plantenbakken en windschermen aan gort. Hij is aangehouden. Zijn passagier, een 20-jarige jongeman uit Damwâld, raakte lichtgewond en is later naar een ziekenhuis gebracht.

Nieuws

menu