Michiel Schrier wordt burgemeester van Vlieland

Michiel Schrier. Foto: Gemeente Vlieland

Oud-gedeputeerde Michiel Schrier is voorgedragen als burgemeester van Vlieland. De gemeenteraad ziet in de 48-jarige SP’er een goede opvolger van Tineke Schokker.
Lees meer over
Vlieland

Met Schrier krijgt Friesland de eerste burgemeester van de SP. De 48-jarige Schrier is momenteel Statenlid en fractievoorzitter namens de SP in Provinciale Staten van Fryslân en tevens raadslid en fractievoorzitter in de gemeenteraad van Smallingerland. Tussen 2015 en 2019 was hij gedeputeerde.

De opvolger van scheidend burgemeester Tineke Schokker woont in Drachtstercompagnie met zijn vrouw en drie kinderen. De vertrouwenscommissie ziet in Schrier een rustige, stabiele persoonlijkheid met een goed inlevingsvermogen. ,,Een bruggenbouwer, iemand die goed bij de Vlielander bevolking past’’, stelde Nel Hopman in de buitengewone en slechts vier minuten durende raadsvergadering.

Naar de burgemeesterspost solliciteerden in de voorbije maanden 27 mensen. Hij heeft een bijzondere band met het eiland. Zo was de opa van zijn echtgenote er ooit burgemeester. Schrier wordt op 10 mei geïnstalleerd. ,,ik kijk er naar uit. Het is een prachtig eiland. Een kleine gemeenschap, in de dynamiek van het Werelfd Erfgoed. ik denk niet dat het saai wordt.’’

Nieuws

menu