Met cocaïne aangehouden agent van district Oost-Friesland beweert dat drugs niet van hem zijn

De op pinkstermaandag aangehouden agent die werkte voor district Oost-Friesland (Drachten) zegt dat de kilo coke die in zijn auto is gevonden, niet van hem is.

Dat stelt zijn advocaat Robert Eefting. ,,Hij had de wagen uitgeleend aan een andere persoon. Deze persoon heeft tegenover de politie inmiddels verklaard dat de drugs van hem zijn en mijn cliënt hier niets van af wist.” Deze man, naar verluidt de broer van de verdachte, is evenwel niet aangehouden.

Voorarrest verlengd met 15 dagen

Op last van de rechter is het voorarrest van de 30-jarige verdachte agent, woonachtig in Groningen, woensdagmiddag verlengd met 15 dagen. Het OM had om dertig dagen verlenging gevraagd. Er wordt gewacht op forensisch onderzoek naar de partij drugs. Politie en justitie laten die controleren op vingerafdrukken en dna van de verdachte.

Onderzoek naar witwaspraktijken

De politie hield de collega van de Eenheid Noord-Nederland aan na een intern onderzoek naar witwaspraktijken. De Groninger werkt voor het district Oost-Friesland (Drachten). De man heeft een Marokkaanse achtergrond en onderhoudt volgens insiders contacten met ‘bepaalde’ types uit die gemeenschap.

De partij drugs in de auto was een ‘bijvangst’ volgens zijn advocaat. “Dit komt overeen met de lezing dat mijn client er niets van wist.”

Op de andere verdenkingen wil Eefting niet reageren.

De man werd anderhalve week voor zijn aanhouding op 1 juni juni op zijn werk geïnformeerd dat er een interne onderzoek naar hem liep. Hij werd toen geschorst, mocht naar huis maar moest zijn auto bij het politiebureau laten staan.

Populaire voetballer van PKC ‘83

Het onderzoek naar witwaspraktijken en de herkomst van de verdovende middelen gaan door. Over de vermeende witwaspraktijken heeft de rechter-commissaris eerder al besloten dat die niet zwaar genoeg wegen om de verdachte vast te houden.

De man heeft zich volgens justitie ook schuldig gemaakt aan ‘ernstig plichtsverzuim’.

De opgepakte politieagent uit Groningen was een populaire speler bij voetbalclub PKC’83 van woonwagenkamp De Kring. Hij voetbalde amper nog de laatste jaren. Teammanager Robert Groninger liet eerder al weten dat de club ‘verbijsterd’ is over de arrestatie. ,,Wij kennen hem alleen maar als een sympathieke, enthousiaste en nette jongen. Een goede voetballer’’, aldus Groninger.

Nieuws

menu