Menno Brouwer (65) uit Burgum lijsttrekker voor Partij voor de Dieren

Menno Brouwer Foto: Jacob Van Essen

Menno Brouwer (65) uit Burgum is gekozen tot lijstrekker voor de Partij voor de Dieren bij de verkiezingen voor Provinciale Staten in Fryslan.

Brouwer is sinds november 2020 het enige Statenlid voor de partij in de Friese Staten. De nummer twee op de lijst is Frederique Kosse uit Easterein en de nummer drie Douwe van der Baan uit Workum.

Stikstof en natuur

De partij hoopt vooral bij te dragen aan de aanpak van de stikstofproblematiek en de verbetering van de Friese natuur. ,,Om het stikstofprobleem aan te pakken, is het noodzakelijk dat het aantal dieren in de veehouderij wordt teruggebracht, en er meer ruimte komt voor de natuur”, stelt Brouwer die tevens vindt dat de provincie waar mogelijk paal en perk moet stellen aan de jacht. De Partij voor de Dieren is daarnaast voorstander van de Lelylijn ,,mist deze goed ingepast wordt in het landschap”.

Wetterskip en muskusrat

De nummer 1 op de lijst voor het Wetterskip Fryslân is Ronnie Koop uit Dokkum. Zittend bestuurslid Suzanne van Wylick houdt er na een periode mee op. Volgens Koop kent het Wetterskip uitdagende doelstellingen als het gaat om de waterkwaliteit en vindt hij dat jacht op de muskusrat plaats moet maken voor preventie. De nummer 2 is Anne Johan Woudstra uit Heerenveen en de nummer 3 Ernst Kleinhuis uit Langezwaag.

Nieuws

menu