Megajacht snoepkeizer voor anker in Makkum

FOTO SIMON BLEEKER

Het miljoenenjacht Air van de Italiaanse Fruitella-miljairdair Augusto Perfetti ligt sinds dit weekeinde bij scheepswerf De Vries in Makkum.

De Air is in 2011 gebouwd door Feadship, waartoe ook de werf van De Vries Scheepsbouw behoort. Volgens zakenblad Quote is het jacht eigendom van snoepgigant Augusto Perfetti en ligt het in Makkum voor onderhoud.

De 64-jarige Perfetti is topman van een van de grootste snoepconcerns op aarde, Perfetti Van Melle. Daarmee mag hij zich eigenaar noemen van (Nederlandse) merken als Mentos, Klene, Fruitella en Chupa Chups.Voor de Air zou hij 120 miljoen euro hebben betaald.

Hoeveel Perfetti er eigenlijk mee vaart is niet bekend. Liefhebbers met diepe zakken kunnen de Air in elk geval huren, tegen een voordelig wintertarief van 750.000 euro per week. Zomers is dat tarief 825.000. Daarvoor krijgen ze de beschikking over een 8 meter lang buitenzwembad op het zonnedek, een buitenjacuzzi, een fitnessruimte, een lift en 21-koppige bemanning inclusief twee masseuses en een wasdame.

Nieuws

Meest gelezen