Meer dan honderd extra aanmeldingen voor hulp in de zorg

Op ambulances verschijnt de oproep voor extra handen voor de zorg. FOTO RAV FRYSLAN

De wervingscampagne voor extra handen voor de zorg in Friesland heeft in een week 117 aanmeldingen opgeleverd. In totaal staan er nu bijna driehonderd mensen geregistreerd om betaald bij te springen in de ouderen-, gehandicapten- en thuiszorg.

Bert Bokma van Zorgkantoor Friesland en voorzitter van het Regionaal Overleg Niet Acute Zorg is blij met de aanmeldingen, maar zegt dat er behoefte is aan meer personeel. ,,We zijn er nog niet.” Hij schat in dat de zorgorganisaties samen een paar honderd extra zorgmedewerkers nodig hebben.

Op korte termijn zijn er twee- tot driehonderd extra verpleegkundigen, helpenden en ondersteuners nodig, zegt coördinator Paulien van der Meulen. ,,Niet iedereen die zich meldt is fulltime beschikbaar. We hebben leraren die een dag in de week willen helpen, gepensioneerde artsen, maar we kunnen meer mensen gebruiken.”

Voor de eerste negentig aanvragen van Friese zorginstellingen wordt op dit moment een match gezocht.

Vervoersbedrijf Arriva en ambulancevervoerder RAV Fryslân sluiten zich bij de campagne aan. Op bussen en ambulances verschijnt vanaf zaterdag kosteloos de oproep voor extra handen voor de zorg in Friesland. Iedereen kan zich aanmelden, ervaring is niet nodig.

Lees ook | Ouderenzorg zoekt dringend hulp in coronaperiode: honderden tijdelijke medewerkers nodig

Nieuws

menu