Meer dan 1250 foto's ingestuurd voor Fryske Scheurkalender

FOTO FRYSKE SCHEURKALENDER

Honderden mensen zonden de afgelopen tijd foto’s van hun omgeving en zichzelf naar de makers van de Fryske Scheurkalender. De almanak, die voor de tweede keer verschijnt, zocht naar een antwoord op de vraag ‘wat beweegt jou in Friesland?’. Op ieder kalenderblaadje prijkt een andere ingezonden foto.

De inzendingen laten volgens initiatiefnemer Hent Hamming zien dat er ondanks veel narigheid dit jaar toch ook hele mooie momenten zijn geweest. ,,Deze scheurkalender geeft een heel mooi beeld van wat de mensen beweegt, de foto’s zijn aanleiding voor gesprek en dat is precies waar we op hopen.”

Uit alle 1250 inzendingen maakte een jury samen met het Noorderlicht Huis van de Fotografie een selectie. Het resultaat is de Fryske Scheurkalender 2021 die op 27 oktober in Beetsterzwaag gepresenteerd wordt. Burgemeester van Opsterland Ellen van Selm neemt het eerste exemplaar in ontvangst. De inzenders zouden normaal gesproken worden uitgenodigd, maar kunnen de presentatie nu via een livestream volgen. De kalender is vanaf 27 oktober te koop in boekenwinkels in de provincie. en online.

Vorig jaar stuurden 850 mensen een foto in. In 2018 werd de kalender afblazen wegens te weinig inzendingen.

Lees ook | Scheurkalenders: wie maakt ze nog? En wie ‘scheurt’ er nog?

Nieuws

menu