Max Aardema ‘zeer vereerd’ met PVV-plek 25

Drachtster en PVV-Statenlid Max Aardema (53) staat op een verkiesbare plaats 25 op de kandidatenlijst van zijn partij voor de Tweede Kamerverkiezingen.

Aardema is ,,zeer vereerd’’, meldt hij. Met de huidige peilingen in het achterhoofd maakt hij een goede kans om na de verkiezingen van 15 maart ook daadwerkelijk in de Tweede Kamer te belanden. Aardema is de enige noorderling op de PVV-lijst.

Het zou mooi zijn als hij vanuit Friesland zijn partij in Den Haag kan vertegenwoordigen, vindt hij. Aardema werkt bij de politie in Drachten, waar hij coördinator is van het crimeteam. Die baan zal hij bij een overstap naar de landelijke politiek moeten opgeven. De Drachtster houdt nadrukkelijk een slag om de arm. ,,Het blijven peilingen. We moeten eerst 15 maart maar eens afwachten.’’

Aardema meldde vorig jaar op verzoek van de selectiecommissie van de PVV wel belangstelling te hebben voor een plek op de kandidatenlijst. Hij voerde gesprekken en wist dat hij gisteren een telefoontje zou krijgen. ,,Ik ben er zeer door vereerd.’’ Zijn telefoon stond gisteren na de bekendmaking van de kandidatenlijst amper stil.

De eerste zes plaatsen worden ingenomen door Geert Wilders, Fleur Agema, Vicky Maeijer, Gidi Markuszower, Fries om útens Sietse Fritsma en Martin Bosma.

Max Aardema is sinds 2010 lid van de PVV. Hij is sinds 2011 volksvertegenwoordiger in provinciale staten. Bij de provinciale verkiezingen in 2011 en 2015 was hij hier lijsttrekker.

Nieuws

menu