Mannen (46 en 34) en jongen (16) die vastzaten voor poging tot doodslag tijdens boerenprotest in Heerenveen vrijgelaten

FOTO ANP

Bij de protestactie langs de A32 bij Heerenveen van dinsdagavond werden woensdag drie personen aangehouden. Het gaat om een 46-jarige man uit de gemeente Opsterland, een 34-jarige man uit de gemeente Heerenveen en een 16-jarige jongen uit de gemeente Heerenveen. Zij zijn woensdagavond vrijgelaten.

Dat maakt het Openbaar Ministerie bekend. ‘Er is geen aanleiding de verdachten langer vast te houden op de verdenking van poging doodslag. De huidige resultaten van het opsporingsonderzoek geven daarvoor geen grondslag’, meldt het OM. De drie blijven wel verdachte.

De officier van justitie heeft nog niet besloten of de mannen worden vervolgd en zo ja, waarvoor. Omdat het onderzoek nog niet is afgerond, kan dat besluit nog niet worden genomen, aldus het OM.

Bij het boerenprotest is geschoten door de politie, zowel gericht als ter waarschuwing. Een trekker werd daarbij door een kogel geraakt bij een oprit naar de A32. Dat zou de trekker zijn van de 16-jarige Jouke Hospes.

Het OM meldt dat het niet vooruit wil lopen op het onafhankelijke onderzoek dat wordt uitgevoerd naar het vuurwapengebruik van de politie. „Wij vragen een ieder dat dan ook niet te doen.”

Nieuws

menu