Op zaterdag nog meer LC: een magazine en journalistieke verdieping

LC-hoofdredacteur Sander Warmerdam. FOTO LC

De afgelopen weken hebben we afgeteld naar een bijzonder moment: de lancering van het magazine MEER bij deze krant. Hierin vindt u elke week reportages, interviews, rubrieken en columns over de meerwaarde van het leven.

Het gaat over hoe we onze vrije tijd besteden, waar we naartoe (zouden willen) reizen, de plek waar we wonen, hoe we in de spiegel kijken en hoe we omgaan met de mensen om ons heen. Geen glossy maar in een aantrekkelijk formaat met mooi papier dat bij ons past. De bijzondere verhalen vindt u natuurlijk ook op onze website, onder het kopje Meer.

Met de komst van het magazine hebben we ook de rest van de zaterdagkrant onder de loep genomen. De krant is verdeeld in vier katernen. In het eerste deel staat economisch nieuws voortaan ook op de nieuwspagina’s. Het Fryslân-katern met het belangrijkste regionale nieuws is vrijwel ongewijzigd. Daarna volgt Sport, Cultuur en RTV: vanaf nu vindt u de denksporten dammen en schaken op die plek.

Het vierde deel van de krant, Sneon&Snein , noem ik op de redactie liefdevol het ‘verdiepingskatern’. Daar is ruimte voor journalistiek die een laag dieper gaat. Zaterdag is de dag voor reflectie: er is aandacht voor analyses, reportages, achtergronden bij het nieuws en de belangrijke rol die economie – sociaal of financieel - speelt in ons leven. Ook de opiniepagina’s en de column van dominee Beekman staan hier. Verder willen we nadrukkelijk over de grenzen heen kijken, met een nieuwe rubriek ‘Onze Vrouw/Man in...’. Wekelijks bericht een buitenlandse correspondent over wat er speelt in het land waarin hij of zij woont. Oud-Leeuwarder Iris de Graaf begint: zij is correspondent in Moskou en doet bericht vanuit Siberië.

Tenslotte zult u zien dat de televisiepagina’s zijn veranderd. Vanaf maandag treft u alle programmagegevens van meer dan 20 omroepen op één pagina aan. Dat biedt ons de ruimte voor meer verhalen over radio en televisie, waarbij we ons ook zullen richten op podcasts en nieuwe programma’s van streamingdiensten zoals Netflix.

Ik wens u veel leesplezier. Mocht u iets kwijt willen, stuur dan een bericht naar hoofdredactie@lc.nl.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland
Achter de kolommen