Mag de muziek aan? Clubs en cafés zetten deuren open voor muzikaal protest

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en Horecabrains pleiten gezamenlijk voor een vervroegde heropening van de uitgaansscene per 1 augustus. Om dit kracht bij te zetten, zetten veel clubs, cafés en nightlifebedrijven woensdag de deuren open en lieten een muzieknummer horen.

Clubs en cafés aan het Ruiterskwartier en de Doelesteeg in Leeuwarden gaven woensdag om 12:00 uur gretig gehoor aan de oproep. Een zee van geluid steeg op uit de straten. Café Scooters koos toepasselijk voor ‘Laat de muziek aan’ van Vangrail.

Met dit muzikale protest willen club en nightlife-exploitanten aandacht vragen voor de impact van het coronavirus op hun sector en een heropening op 1 augustus 2020. Volgens het kabinetsbeleid moeten de bedrijven tot tenminste 1 september gesloten blijven, volgen de bedrijven is dit desastreus voor de sector.

Een kleine afvaardiging van ondernemers, vertegenwoordigers en de voorzitter van KHN, Robèr Willemsen, bieden woensdag een manifest en een protocol aan Kamerleden aan. Ook is de sector een petitie gestart, waar ondernemers en gasten hun stem kunnen laten horen.

Nieuws

Meest gelezen