ME op meerdere plekken in actie, traangas ingezet in Burdaard

De ME in actie in Tzumarrum. Foto Kappers Media

Een grote groep personen keerde zich nieuwjaarsnacht tegen de politie en ME in Burdaard. Er werd meerdere keren met zwaar vuurwerk gegooid. Ook elders in de provincie moest de ME in actie komen.

De politie vorderde de groep in Burdaard meermaals om het gebied te verlaten, maar hier werd niet naar geluisterd. De ME heeft vervolgens traangas ingezet om de groep uit elkaar te drijven.

Ook op andere plekken in Friesland moest de ME in actie komen. Een groot vuur brandde op de Koarteloane in Kollumerzwaag. De ME moest eraan te pas komen om de brandweer zijn werk te kunnen laten doen. Tijdens de inzet werd de ME bekogeld met vuurwerk, de politie hield de werper daarvan aan.

Tzummarum

Na middernacht werd het onrustig in Tzummarum. Hier werd de politie bekogeld met stenen en vuurwerk en bierflesjes. Daarbij is een politieagent gewond geraakt aan het hoofd. Een omstander is aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. De ME veegde de omgeving schoon door middel van charges, waarna de brandweer een brandje kon blussen.

De ME kwam ook in actie in Echtenerbrug, waar zij met zes busjes aanwezig waren. Er zijn meerdere charges uitgevoerd om groepen uit elkaar te drijven.

Bij een brand aan de Lage Herenweg in Marrum moest de ME ook in actie komen. Een grote groep personen was daar aanwezig bij de brand. De ME assisteerde de brandweer en maakten ruimte voor de bluswerkzaamheden.

Nieuws

menu