ME ingezet bij buitenbrand in Anjum, burgemeester Kramer kondigt noodverordening af

De brand in Anjum. FOTO: NOORDERNIEUWS

In Anjum is het in de nacht van donderdag op vrijdag onrustig geweest. Een groep jongeren maakte het de brandweer onmogelijk om een brand aan de Munebuorren in het dorp te blussen.

Rond 02.20 uur rukte de brandweer uit voor een buitenbrand. Een groep jongeren had zich verzameld en verhinderde de brandweer om te blussen. Politie en ME kwamen vervolgens ter plaatse om de groep uit elkaar te drijven. Er is zeker één aanhouding verricht, door het gooien van glaswerk naar een agent die daarbij ernstig gewond raakte. De brandweer heeft de brand daarna onder controle gekregen.

Noodverordening

Burgemeester Johannes Kramer heeft vrijdagochtend een noodverordening afgekondigd voor de gehele bebouwde kom. Die is uit voorzorg ingesteld en behelst onder meer een verbod op samenscholen. De noodverordening loopt tot maandag 3 januari 08.00 uur.

Eerder onrustig

Vorig jaar was het in Anjum in de nacht voorafgaand aan de jaarwisseling ook al onrustig. De ME moest ook toen ingrijpen nadat een groep van dertig tot veertig man zich keerde tegen de politie die afkwam op een reeks brandjes. De situatie was zo benard dat de agenten zich gedwongen zagen zich terug te trekken en te wachten op versterking van de ME.

Nieuws

menu