ME grijpt in Friesland vijf keer 'kort en bondig in, daarna was het vaak weer rustig'

Zeven keer is de Mobiele Eenheid tijdens de jaarwisseling van 2021 en 2022 in actie gekomen in Noord-Nederland, waarvan vijf keer in Friesland. ,,Korte en bondige optredens, daarna was het vaak weer rustig”, zegt hoofdofficier van dienst Fred van Dijk.

De ME werd vrijdagavond in Kollumerzwaag bestookt met vuurwerk. De eenheid trad op om brandweer te beschermen bij het blussen van een in brand gestoken oude caravan.

De ME werd vrijdagavond in Kollumerzwaag bestookt met vuurwerk. De eenheid trad op om brandweer te beschermen bij het blussen van een in brand gestoken oude caravan. FOTO PERSBUREAU NOORDER NIEUWS

Een drukke oud- en nieuwsdienst , zoals gebruikelijk. Zo omschrijft Van Dijk de jaarwisseling. De ME is in alle gevallen ingezet om brandweer en politie veilig hun werk te laten doen, zegt hij. ,,Dat is onze eerste prioriteit, net als voorgaande jaren. De tweede prioriteit is handhaving van de openbare orde en de derde handhaving op corona-maatregelen en vuurwerk. Heel vaak gaat het om de eerste prioriteit.”

Nieuws

menu