MCL-arts Heleen Lameijer maakt kans op Vrouw in de Media Award

Heleen Lameijer. FOTO MARGA DE GROOT

Heleen Lameijer, arts op de spoedeisende hulp van het MCL in Leeuwarden, maakt kans op de landelijke Vrouw in de Media Award. Met de prijs willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar te zijn in de media.

Er kan gestemd worden op 14 genomineerden, allen 'gezichtsbepalende vrouwelijke deskundigen' aldus de organisatoren. Bij hun nominatie is gekeken naar hun opvallende aanwezigheid in 2020 in de landelijke media, hoe ze hun expertise deelden in talkshows, geschreven pers en op social media.

Lameijer plaatste in eerste instantie vooral berichten op Instagram over haar beroep als arts en profileerde zich daar als 'Instagram-dokter'. Vervolgens mocht ze een column in de krant verzorgen, was ze te gast in bijvoorbeeld LC Live en werd er ook door landelijke media over haar geschreven.

Andere genomineerden zijn onder andere Marieke Blom, hoofdeconoom van ING, viroloog Marion Koopmans, GGZ-activist Charlotte Bouwman, Kamerlid Renske Leijten en advocate van gedupeerden in de toeslagenaffaire Eva González Pérez.

De prijs is een initiatief van Mediaplatform VIDM en sprekersbureau ZijSpreekt. De jury bestaat uit Marianne Verhoeven (hoofdredacteur maandblad Opzij en voorzitter van de jury), Ann-Lynn Hamelink (eindredacteur/presentatrice RTL-Z) en Maria Punch (stemcoach, presentatietrainer BNR-radio). Vorig jaar won Lameijer de Vrouw in de Media award voor Groningen, waar ze woonachtig is.

Nieuws

menu