Loterijhuis-winnares Sanne uit Arnhem wacht in Oudebildtzijl warm bad

FOTO NATASCHA VAN DER LAAN

Winnares Sanne Verhoef (48) uit Arnhem wacht in Oudebildtzijl een warm bad als zij het huis van de loterij van VV Ouwe Syl gaat betrekken.

Dat zegt voorzitter Natascha van der Laan van de jubilerende voetbalvereniging tegen De Gelderlander .

Of de Arnhemse ook daadwerkelijk in het Bildt gaat wonen, weet ze nog niet. Verhoef kwam via Facebook in aanraking met de loterij en kocht wat uiteindelijk het winnende nummer bleek te zijn. ,,Nummer 5140, dat is ook 23 jaar lang mijn personeelsnummer geweest bij Centraal Beheer.'' Daar werkte ze 23 jaar, maar aan de baan kwam onlangs een einde.

Burgemeester Gerrit Krol maakte zaterdagavond het winnende lotnummer bekend in een bomvol café Het Grauwe Paard.

Warm onthaald

Toen Verhoef haar vrienden die ook een lot hadden gekocht had overtuigd dat ze niet door haar in de maling werden genomen, stapte ze in de auto richting Oudeblidtzijl. Waar ze warm werd onthaald. De Arnhemse antwoordde op gepaste wijze. Op het podium van de feestzaal greep ze de microfoon en begon een potje te zingen.

Harstikke groot

De winnares mag met het huis doen wat zij wil: er wonen, verkopen of verhuren. Verhoef: ,,Ik had een Hans en Grietje-huis verwacht, maar het is juist hartstikke groot. En mooi. Ik hou van Friesland, ik kom er al jaren met enige regelmaat. Als ze hier een vitaliteitscoach zoeken - ik heb me net laten omscholen - ben ik hun vrouw.”

Nieuws

menu