Hoe zien schapenhouders hun toekomst met de wolf? 'Als het zo doorgaat, is er over tien jaar geen schapenhouderij meer over'

Wolvenaanvallen zijn rondom het Drents-Friese Wold aan de orde van dag. Hoe zien schapenhouders hun toekomst met de wolf? ,,Een groot aantal van hen wordt momenteel te weinig geholpen.”

Schaapsherder Erika Visser met haar Italiaanse berghonden Nicoletta en Melanzana bij haar nachtkraal op de Oude Willem, in de buurt van Appelscha.

Schaapsherder Erika Visser met haar Italiaanse berghonden Nicoletta en Melanzana bij haar nachtkraal op de Oude Willem, in de buurt van Appelscha. FOTO RENS HOOYENGA

Het is nu al meer dan een maand lang bijna elke dag raak. Vooral in Zuidwest-Drenthe en de Kop van Overijssel hebben (vermoedelijke) wolvenaanvallen het leven gekost aan tientallen schapen – en daarnaast ook twee kalveren en een pony. Het zorgt voor onrust onder veehouders en bewoners. Met een brandbrief heeft de gemeente Westerveld de Drentse gedeputeerde Henk Jumelet overgehaald om een voorlichtingsavond te organiseren.

Nieuws

menu