Loop met ons de zevende etappe van de onzichtbare Elfstedentocht: drie steden, drie fonteinen

Lang is hij niet, de etappe van het virtuele elfstedenwandelpad die vandaag: slechts 17,7 kilometer, oftewel 23.600 stappen.

Maar wie het in het echt zou lopen, die passeert dan wel drie van de elf Friese steden, oftewel 27 procent van een elfstedentocht is binnen.

Die steden zijn niet alleen te herkennen aan hun stadsrechten – Stavoren heeft ze al het langst – maar ook aan de fonteinen, die ze hebben overgehouden aan 2018, het jaar van de Culturele Hoofdstad.

In Stavoren is de grote vis met opengesperde muil van Mark Dion, in Hindeloopen is het reuzengewei met elegante, waterspuwende vogeltjes van de Chinese Shen Yuan en in Workum zijn de twee leeuwen van Cornelia Parker uit Engeland. Bij alle drie kun je zelf ook nat worden, wat op deze hete dagen helemaal geen straf is. Vooral de vis van Dion is populair, en niet alleen bij kinderen.

Deze wandeling echt lopen kan ook, maar hou dan de gezondheidsregels van het RIVM in de gaten.

Wil je ook meedoen aan de onzichtbare Elfstedentocht? Bekijk de website voor meer informatie en meld je aan. Benieuwd hoe alles in zijn werk gaat en welke app je moet gebruiken? In het volgende artikel worden veelgestelde vragen beantwoord.

Nieuws

menu