Lieke en Jesse favoriete kindernamen in Friesland

Ouders in Nederland hebben vorig jaar het vaakst voor Noah gekozen als naam voor hun pasgeboren zoon, Emma was favoriet als meisjesnaam. In Friesland waren Jesse en Lieke de populairste namen.

Uit de lijst met kindernamen die de Sociale Verzekeringsbank (SVB) jaarlijks presenteert, blijkt dat er 755 Emma's bij zijn gekomen en Noah 635 keer werd gekozen. In 2016 waren Daan en Anna landelijk gezien de populairste kindernamen, in 2015 Liam en Emma.

De Friese top tien bestaat dit keer bij de meisjes - na Lieke - uit Femke, Fenna, Tess, Anna, Elin, Isa, Silke, Esmee en Eva. Bij de jongens gaat het - na Jesse - om Jurre, Hidde, Sven, Thijs, Levi, Jens, Lars, Noah en Daan.

Landelijke top vijf

Landelijk bestaat de top vijf bij de meisjes - na Emma - uit Tess, Sophie, Julia en Anna; bij de jongens - na Noah - uit Sem, Lucas, Finn en Daan.

Volgens de SVB, de instantie die de kinderbijslag uitkeert, springen vooral de winnende namen in Zeeland er uit. Jan en Johanna zijn daar favoriet, terwijl deze namen landelijk gezien slechts plaats 27 en 99 halen.

Verder valt op dat bijbelse namen in Nederland in trek zijn. Naast Noah staan bijvoorbeeld ook Levi, Bram (van Abraham), Daan (van Daniël), Sara en Eva vaak in de lijstjes.

Zoek hier naar populaire namen of zoek uw eigen naam.

Nieuws

menu