Kijk LC Live terug: leidt de toepassing van 2G tot uitsluiting van ongevaccineerden?

Een flinke kloof dreigt momenteel te ontstaan tussen gevaccineerden en ongevaccineerden en die wordt wellicht helemaal diep na de invoering van 2G door het demissionaire kabinet, waarbij ongevaccineerden die niet een recente coronabesmetting hebben doorgemaakt ook niet meer met een negatieve toegangstest naar een druk café of een evenement kunnen.

Leidt de toepassing van 2G daarmee tot uitsluiting van een significante (zo’n 1,5 tot 2 miljoen ongevaccineerden) bevolkingsgroep? Leidt 2G tot discriminatie, zoals veel ongevaccineerden aanvoeren? Of is er van ‘gelijke gevallen ongelijk behandelen’ geen sprake, omdat niet-gevaccineerden immers zelf kunnen kiezen om zichzelf wél te laten vaccineren?

Jurist en filosoof te gast

Dr. Oskar Josef Gstrein is onze gast in LC Live van aanstaande donderdag. Hij is jurist en filosoof en aangesteld als assistent professor op het Data Research Centre aan de Campus Fryslân van de Rijksuniversiteit Groningen in Leeuwarden. Gstrein onderzoekt onder meer in hoeverre de digitalisering van de maatschappij invloed heeft op ons denken over de universele rechten van de mens.

LC Live is een online uitzending over actuele nieuwsonderwerpen, wekelijks op donderdag om 12.15 uur of andere momenten als het nieuws daartoe aanleiding geeft. De uitzending is te bekijken op deze website, lc.nl en via de Facebookpagina van de Leeuwarder Courant .

Nieuws

Meest gelezen