Legacy LF2018 ondergebracht in stichting, zoektocht naar nieuwe zakelijk leider gestart

Douma heeft deelgenomen in verschillende denktanks, zoals LF 2018 / LF 2028. FOTO JILMER POSTMA

De legacy van LF2018 is nu officieel ondergebracht in een stichting. Stichting LF2028 zoekt na het wegvallen van kwartiermaker Lieuwe Krol een zakelijk leider.

Sinds het najaar van 2018 zochten kwartiermakers Lieuwe Krol en Sjoerd Bootsma naar de juiste route om de legacy van Leeuwarden-Friesland 2018 gestalte te geven. Dat deden ze eerst onder de vlag van de provincie Fryslân, de grootste subsidieverlener. De kwartiermakers mochten zelfstandig beslissingen nemen, maar deze moesten altijd geaccordeerd worden door Gedeputeerde Staten.

Dat hoeft nu niet meer. De organisatie wordt ondergebracht in een stichting, Stichting LF2028. Die gaat gerund worden door een artistiek leider, een zakelijk leider en een financieel controller. Sjoerd Bootsma wordt de artistiek leider. Omdat Lieuwe Krol deze week opstapte als kwartiermaker, gaat de stichting nu op zoek naar een nieuwe zakelijk leider. De controller wordt een ambtenaar van de provincie. Volgens cultuurgedeputeerde Sietske Poepjes (CDA) is deze controller ,,de linking pin’’ om de legacy in goede banen te leiden.

Volgens Poepjes loopt de erfenis van Culturele Hoofdstad geen vertraging op en kan de stichting, zoals beloofd, op 1 mei 2020 operationeel zijn. De zoektocht naar de zakelijk leider is inmiddels gestart.

Lees ook | Kwartiermaker LF2028 stapt op uit onvrede over provincie

Nieuws

Meest gelezen