Leeuwarder met roggebrood bedot bij de Centrale

FOTO GOOGLE STREETVIEW

Een 38-jarige Leeuwarder is woensdagavond bij de Centrale te pakken genomen door een dief die zogenaamd mobiele telefoons verkocht.

De man had via Marktplaats een aantal telefoons gekocht en wilde nog meer aanschaffen. Hij vroeg de verkoper of daartoe mogelijkheden waren.

De verkoper gaf aan dat een vriend van hem ook in telefoons handelde. Er werd een afspraak gemaakt bij winkelpark de Centrale in Leeuwarden, bij de MediaMarkt. Ter plekke werd een tas met een aantal telefoons aangeboden.

De 38-jarige man uit Leeuwarden opende een van de doosjes en zag dat er geen telefoon, maar roggebrood in de verpakking zat. De verkoper griste snel het geld bij de Leeuwarder weg en rende naar zijn auto.

De man rende de verdachte achterna en sloeg het raam van zijn auto in. De verdachte verdween richting het Vliet en werd met hoge snelheid gesignaleerd op de Archipelweg. Hij smeet zijn telefoon uit de auto.

Een melding via Burgernet hielp niets. De politie is op zoek naar getuigen van het voorval. Camerabeelden van de Centrale worden nog onderzocht.

Nieuws

Meest gelezen