Leden Friese drugsbende blijven langer vastzitten

FOTO ANP

De leden van een internationale bende die handelde in drugs tussen Friesland en Finland blijven opnieuw langer vastzitten. Dat heeft de rechtbank Noord-Nederland vrijdag besloten.

Het onderzoek van de politie en het Openbaar Ministerie Noord-Nederland naar de internationale drugshandel leidde begin maart tot arrestaties van acht verdachten – in de leeftijd van 28 tot en met 55 jaar – in Franeker, Noardburgum, Leeuwarden, Zurich en Finland. Bij die actie in begin maart werd ook een partij van bijna 100 kilo amfetamine onderschept.

Enkele van deze verdachten zijn lid van zogeheten Outlaw Motorcycle Gangs (OMG’s). Het gaat om een lid van de Hells Angels Harlingen, een lid van de Hells Angels Finland en een lid van de Red Devils in Leeuwarden.

Het onderzoek is nog steeds gaande, zo is vorige week vrijdag nog een 46-jarige man uit Leeuwarden aangehouden. Hij wist al die tijd uit handen van de politie te blijven. De rechter-commissaris heeft donderdag besloten dat de man sowieso elf dagen lang vast blijft zitten.

De eerste pro-formazitting in het onderzoek zal op 12 juni plaatsvinden in Leeuwarden. In totaal zitten er nu negen verdachten vast. Het OM meldt dat meer aanhoudingen niet uit worden gesloten in de loop van het verdere onderzoek.

Nieuws

Meest gelezen