Late treffer Nygren bezorgt SC Heerenveen een punt in Venlo

Benjamin Nygren van SC Heerenveen FOTO ANP/ OLAF KRAAK

Benjamin Nygren zorgde er zondagmiddag voor dat SC Heerenveen een punt overhield aan het uitduel met VVV-Venlo. De vleugelaanvaller knalde vlak voor tijd de gelijkmaker binnen: 1-1.

SC Heerenveen leek op weg naar een volgende sportieve mokerslag, nadat VVV-Venlo via Josua John op fraaie wijze de score had geopend. Tot Benjamin Nygren, vlak voor het einde van de wedstrijd anders besloot. De invaller trok naar binnen en schoot met een schitterend krulschot de gelijkmaker in de touwen: 1-1.

Opnieuw een punt tegen een laagvlieger dus, nadat Heerenveen afgelopen week met 1-1 gelijkspeelde tegen RKC Waalwijk, al moet gezegd dat Heerenveen in Venlo beter voetbalde dan de vorige wedstrijden. De grootste mogelijkheden waren ook voor de ploeg van Johnny Jansen, maar vooral Henk Veerman faalde in de afwerking. De spits liet twee enorme kansen onbenut, verspreid over beide helften.

Kansen Veerman

Thorsten Kirschbaum, doelman van VVV, keerde voor rust met de voeten een laag schot van Veerman. Vele malen groter was de mogelijkheid van de Volendammer in de tweede helft, toen Veerman opeens vrije doortocht kreeg naar het doel van VVV. Maar in plaats van te schieten, koos Veerman voor het uitspelen van een VVV-verdediger. Tevergeefs, weg kans.

Zo verzuimde Heerenveen, en Veerman in het bijzonder, om de trekker over te halen in Noord-Limburg en daarmee het broze zelfvertrouwen op te vijzelen. VVV en Heerenveen hanteerden lange tijd in grote lijnen dezelfde tactiek: afwachten en gokken op momenten van de spitsen. Waar Veerman verantwoordelijk is voor een groot deel van de doelpuntenproductie bij Heerenveen, is Georgios Gioukamakis dat bij VVV. De Griekse spits maakte dit seizoen al zestien goals.

Gelijkmaker Nygren

Heerenveen was in De Koel evenwel de bovenliggende partij. Meteen na rust voerde de ploeg van Jansen de druk op. Naast de enorme kans voor Veerman waren er mogelijkheden voor Joey Veerman en Arjen van der Heide. Beide inzetten werden echter geblokt door de defensie van VVV.

Kansen kregen de Limburgers nauwelijks. Meest gevaarlijke man voor het doel van Erwin Mulder was nota bene Sherel Floranus. De rechtsback van Heerenveen schoot onbedoeld snoeihard op de lat van zijn eigen doel.

Niet veel later maakte VVV alsnog de openingstreffer. John schoot schitterend raak in de kruising: 1-0. Heerenveen ging op jacht naar de gelijkmaker en kreeg die uiteindelijk ook: Benjamin Nygren was in de 89ste minuut trefzeker.

Nieuws

menu