Landelijke vakfinales goed voor tien Friese medailles

FOTO SKILLS HEROES

Leerlingen uit Friesland hebben drie gouden medailles gewonnen bij Skills Talents, de landelijke vakwedstrijden voor het vmbo. Bij de vakfinales voor het mbo wonnen studenten vijf gouden medailles en twee brons.

In totaal deden er tijdens de finales op 31 maart en 1 april 142 vmbo-leerlingen mee en 434 mbo-studenten mee. Het finale-evenement vond plaats in de Jaarbeurs in Utrecht.

Van de vmbo-leerlingen wonnen Aniek Kootstra en Carine Stel van het Aeres vmbo in Heerenveen goud op het onderdeel Bloemwerk, Hein Reitsma en Ruben de Vries van het Dockingacollege in Dokkum gingen tevens met een gouden plak naar huis op het gebied Bouwen, Wonen & Interieur. Déna Posthumus en Djura Muiser, van Singelland VHS in Drachten werden de beste in Zorg & Welzijn.

Van de Mbo-studenten werd Huseen Alshikh-Khaled van ROC Friese Poort uitgeroepen als beste kapper. Hij won goud. Jamie Bisschop van het ROC Friese Poort werd de beste verpleegkundige. Wouter Kaandorp van het Friesland College de beste bedrijfsadministrateur/ financieel administratief medewerker. Arjen van der Pol van het Friesland College werd de nummer één medewerker evenementenorganisatie/ marketing en communicatie en Justin Thomas van den Brom van Friesland College werd de beste monteur mobiele werktuigen

Brons was er voor Jay Veenstra van ROC Friese Poort. Hij is Lasser. En ook Sarah Oleana van ROC Friese Poort won brons op het onderdeel maatschappelijke zorg.

Nieuws

menu