LC weekendoverzicht - 24 en 25 oktober | Gemeente beëindigt drankverkoopactie Leeuwarder café

Ton Eijer van Cafe Scooter verkoopt de laatste fles bier aan Jorrit Oudhof. Meteen daarna moet hij stoppen met de verkoop.

Ton Eijer van Cafe Scooter verkoopt de laatste fles bier aan Jorrit Oudhof. Meteen daarna moet hij stoppen met de verkoop. FOTO HOGE NOORDEN/JAAP SCHAAF

Een verkoopactie van het laatste bier door café Scooter’s in Leeuwarden is zaterdag door de gemeente beëindigd. De onderneming was tegen de regels. ,,Het was een ludieke actie’’, aldus eigenaar Ton Eijer van het café. Dat en meer in ons overzicht van het belangrijkste nieuws van de afgelopen 48 uur.

De actie van Scooter's was bedoeld om nog een beetje contact te houden met de gasten. En natuurlijk om het laatste bier uit de vaten te verkopen. ,,Je moet iets doen in deze moeilijke tijden'', zegt Eijer. Hij en zijn vriendin en mede-eigenaar Ali de Vries verkochten zaterdag vanaf 1 uur ’s middags de restanten van een klein Leffe-fust en van een grote biertank met Hertog Jan. In tegenstelling tot de vorige horecasluiting in maart nam de brouwerij dit keer de vaten niet terug. Bezoekers konden een bidon of een plastic fles meenemen en die voor 2,50 euro laten vullen met bier. Een deel was al een week eerder opgegaan, toen de uitbaters eenzelfde actie hielden.