LC dagoverzicht - 11 augustus | Opgerolde cocaïnewasserij op terrein bekende Friese paarden-man en personeel Proefverlof in quarantaine

Inval in Nijeveense Bovenboer. Foto: DvhN

In Nijeveen (Drenthe) is vol ongeloof gereageerd op de inval bij een paardenmanege. Een Friese paarden-man is daarbij opgepakt. Dit en meer in ons overzicht van het belangrijkste nieuws van de afgelopen 24 uur.

Vandaag in het nieuws:


Ongeloof en verbijstering over cocaïnewasserij in Nijeveen: ‘It komt my raar foar dat hy in haadpersoan is yn san saak’

In Nijeveen is afgelopen vrijdag de grootste cocaïnewasserij ooit in Nederland aangetroffen. De Landelijke Eenheid van de politie viel met groot geschut een paardenmanege aan de Nijeveense Bovenboer binnen. Daar werden liefst 17 verdachten aangehouden. Eén van de aangehouden verdachten is de 64-jarige eigenaar van de manege, een gevierd Friese paarden-man. Lees hier meer.

Aantal besmettingen in Friesland loopt op, ook in Dokkum

Het aantal positief op het coronavirus geteste inwoners van Friesland loopt op. Ook in het Dokkum-cluster breidt het aantal vastgestelde besmettingen zich uit. In de laatste zeven dagen zijn veertig Friezen positief getest, meldt GGD Fryslân. ,,Aanmerkelijk meer dan de weken ervoor. Dat baart ons zorgen”, zegt woordvoerder Marcel de Jong. Lees hier verder.

Personeel Proefverlof in quarantaine door besmette kok

Het grootste gedeelte van het personeel van Proefverlof in Leeuwarden moet in quarantaine omdat de kok besmet is met corona. Proefverlof blijft wel open maar het eet- en drinklokaal beperkt de kaart. Vijftien personeelsleden van Proefverlof zijn de afgelopen periode in contact geweest met de besmette kok. De kok liep zijn besmetting op in zijn woonplaats Dokkum waar hij een feestje bezocht. Lees hier verder.

Echtpaar overvallen in woning Beetsterzwaag: twee verdachten aangehouden in Drachten

Een 68-jarige man en een 67-jarige vrouw uit Beetsterzwaag zijn dinsdagochtend overvallen in hun woning aan de Healwei. De politie heeft twee verdachten aangehouden in een woning in Drachten. Het gaat om een 35-jarige vrouw uit Beetsterzwaag en een 50-jarige man uit Drachten. De verdachten en de bewoners kenden elkaar. Lees hier meer.

Natuurmonumenten: toeristen verstoren natuur (en daardoor komen beschermde diersoorten in de knel)

Het is hartstikke druk in de natuurgebieden. Wandelaars, fietsers en automobilisten zorgen voor zo’n grote toeloop dat beschermde diersoorten in de knel komen. Neem het Fochteloërveen op de grens van Friesland en Drenthe. Daar lopen vijftien vrijwilligers rond die kraanvogels en hun jongen moeten beschermen tegen recreanten. En ook in andere natuurgebieden leveren recreanten problemen op.

Politie deelt beelden van zware mishandeling in Sneek

De politie heeft dinsdag camerabeelden gepubliceerd van een zware mishandeling aan de Looxmagracht in Sneek op de avond van zondag 2 augustus. Die avond werden twee mannen, een 28-jarige inwoner uit Utrecht en 28-jarige inwoner uit Amsterdam, door een groep jongeren aangevallen. De Utrechter werd daarnaast in het water gegooid. Lees hier verder.

Bekijk hieronder beelden van de mishandeling:

LC Live met makelaar Lammert van der Kooi over de Friese huizenmarkt

In LC Live praatten we dinsdag met makelaar Lammert van der Kooi in Dokkum over de Friese huizenmarkt. Welk effect heeft corona op de markt? En hoe zit het met de krimp in dorpen onder de Waddenkust en waarom verhuizen mensen uit de rest van Nederland zo graag naar Friesland? Bekijk de aflevering hieronder terug.

Man (53) dreigt met mes in Leeuwarden en wordt aangehouden

Een 53-jarige man uit Leeuwarden is maandagavond aangehouden nadat hij met een mes liep te dreigen en te zwaaien in zijn woonplaats. De verdachte heeft diezelfde avond een jongen (17) bedreigd met een mes. Volgens de politie ergerde de man zich aan de jeugd.

De Leeuwarder is tijdens zijn aanhouding geboeid, omdat hij niet mee wilde werken. Er is aangifte tegen de man gedaan van bedreiging en belediging.

Overval op bloemenzaak NS-station Wolvega

Een bloemenzaak aan de Stationsweg in Wolvega is dinsdagmiddag overvallen. De politie heeft kort na het incident een verdachte aangehouden. De winkelier stond onder bedreiging van een mes geld af aan de overvaller. Die sloeg daarna op de vlucht, maar kon snel na de overval door de politie worden aangehouden. De politie was met meerdere voertuigen aanwezig en had de omgeving rond het NS-station afgezet.

Nieuws

menu