LC-avonden locatietheater 'Koning van het Grasland'

Koning van het Grasland is een nieuw locatietheaterstuk van Tjeerd Bischoff, bekend van ‘Mansholt’. We zien de strijd van de boer die zich als eenzame ondernemer staande probeert te houden op de wereldmarkt, en die van de grutto die zich vergeefs probeert aan te passen aan een snel veranderende biotoop.

Het is 2001, het jaar dat MKZ opnieuw de kop opsteekt in Europa. Hessel en Anke Kroes, twee 'plankgasboeren’, proberen hun leven weer op de rails te krijgen na een noodlottig tractorongeluk waarbij hun zoontje om het leven kwam.

Anke bijt zich vast in oude zekerheden, maar bij Hessel begint alles te schuiven. Wanneer een grutto haar nest bouwt op de plek van het ongeluk, en er tegelijkertijd een strijd losbarst tussen natuurbeschermers en boeren over het verhogen van het grondwaterpeil, komen Anke en Hessel lijnrecht tegenover elkaar te staan. Ondertussen komt de MKZ gevaarlijk dichtbij…

Koning van het Grasland is een coproductie van Pier21 en Toneelgroep Jan Vos. Het stuk wordt op boerenerven in Noord-Nederland gespeeld in een speciaal mobiel theater. In Friesland is de voorstelling tweetalig (Nederlands en Fries), in Drenthe en Groningen is de voorstelling volledig Nederlandstalig.

De Leeuwarder Courant heeft de eerste twee voorstellingen geadopteerd, die alleen toegankelijk zijn voor abonnees. U betaalt hiervoor de speciale abonneeprijs van € 12,50 per persoon, dit is inclusief ontvangst met koffie en thee .

Kaarten voor deze bijzondere voorstelling bestelt u via www.lc.nl/tickets

Kijk voor meer informatie en overige speeldata op www.pier21.nl

***

woensdag 24 en donderdag 25 mei

19.00 uur ontvangst met koffie/thee

20.00 uur aanvang

Goatum 3 in Grou

Parkeren kan bij de boerderij

Volg bordjes Koning van het Grasland

Nieuws

menu