Kroatische kringloopcrimi wacht koekenpan

De Kringloophal aan de 13 Aprilstraat in Oosterwolde, waar de politie eind februari 2020 een inval deed vanwege wapenhandel. FOTO RENS HOOYENGA

Een Kroatische kringloopcrimi hoeft bij thuiskomst geen warm onthaal te verwachten. Zijn partner, eveneens verdachte in de zaak Ultegra, kondigde dinsdagmiddag tijdens de rechtszitting aan dat ze hem na zijn detentie er met de pannenkoekpan van langs gaat geven.

De Groningse (40) wordt onder meer verdacht van deelname aan een criminele organisatie en wapenbezit, maar dat is volgens haar geheel ten onrechte.

Toen de kringloopverdachten eind februari vorig jaar middels een pseudokoop in Drachten in de val van de politie liepen, verkeerde zij in de veronderstelling dat ze slechts haar man zou ophalen. En nee, ze was zich er niet van bewust dat er wapens op de achterbank lagen.

Rare zaken

Ze was in de war, zo verklaarde ze tegenover de rechtbank, want ze was dronken. En dat kwam, omdat haar pasgeboren zoontje bij haar weg was gehaald. Haar andere drie andere kinderen, van verschillende vaders, waren ook al uit huis geplaatst.

Ze verwijt haar partner dat hij haar bij rare zaken heeft betrokken. Dat hij in dubieuze kringen verkeerde, was haar volgens eigen zeggen niet bekend. Zolang kenden ze elkaar nu ook weer niet. En ja, ze was vlot zwanger geraakt.

Of ze er een puinhoop van had gemaakt, wilde de rechter weten. De vrouw vond van niet. Ze had een huis, een uitkering, een zorgverzekering. Dat is wel eens anders geweest.

Nieuws

menu