Kopstuk in zaak kringloopwinkel Oosterwolde: 'Er is geknoeid met bewijsmateriaal'

Er zou geknoeid zijn met bewijs. ,,En niet zo’n beetje ook’’, aldus de hoofdverdachte in de strafzaak rond de kringloopwinkel in Oosterwolde. Van de tachtig uur aan afgeluisterde gesprekken zouden 2.326 taps ,,echt niet kloppen’’.

Aan het 37-jarige ‘kringloopkopstuk’ (rechts) uit Oosterwolde legde de rechtbank in juli elf jaar cel op. Zijn rechterhand moet negen jaar vastzitten. Ze voerden hun illegale praktijken uit vanuit de kringloophal in Oosterwolde.

Aan het 37-jarige ‘kringloopkopstuk’ (rechts) uit Oosterwolde legde de rechtbank in juli elf jaar cel op. Zijn rechterhand moet negen jaar vastzitten. Ze voerden hun illegale praktijken uit vanuit de kringloophal in Oosterwolde. Illustratie: Heleen van den Broek

Maar op basis van die taps is hij wel door de rechtbank veroordeeld, benadrukte de 37-jarige hoofdverdachte uit Oosterwolde in de drugs-, wapen- en mensenhandelzaak donderdagmiddag bij het hof. Want als alles in het 37 ordners omvattende Ultegradossier, zoals justitie de zaak betitelde, correct zou zijn weergegeven, volgt volgens hem vrijspraak voor hem.

Eis van tien jaar celstraf

Nieuws

menu