Koopzondag Drachten: supermarkten iedere zondag open, centrumwinkels veertien keer per jaar

De centrumondernemers in Drachten hebben met elkaar afgesproken dat ze iedere laatste zondag van de maand de deuren open en in de decembermaand twee keer. Supermarkten zijn vanaf 1 juli iedere zondag open.

Die afspraken hebben centrumondernemers en supermarkteigenaren met elkaar gemaakt met het oog op de eerste koopzondag in Drachten, op zondag 1 juli aanstaande.

De supermarkten gaan iedere zondag open. Albert Heijn en Jumbo zijn open van 11:00 uur ‘s ochtends tot 19:00 uur ‘s avonds, Poiesz van 11 uur 's ochtends tot 18 uur 's avonds. Bij grootgrutters Albert Heijn (Kiryat Onoplein) en Jumbo (Noorderpoort) hebben zich na een oproep elk dertig nieuwe parttimers gemeld die graag willen werken. ,,Bij ons hebben zes daarvan aangegeven liever niet op zondag te willen werken’’, sprak Edwin van der Veen van AH gisteren in de gemeenteraad van Smallingerland. ,,Dat respecteren we. Wij verplichten niemand om op zondag te werken.’’

Centrum: veertien keer

Centrumwinkeliers gaan iedere laatste zondag van de maand open, hebben ze met elkaar afgesproken. In december gaan ze drie keer open, dit jaar op 16 december, 23 december en 30 december, zei voorzitter Douwe Blom van winkeliersvereniging Ha&Ie. Ze openen hun deuren van 12:00 uur tot 17:00 uur.

Op zondag 1 juli is de eerste koopzondag. Dat wordt een feestdag, belooft Blom. ,,We leggen de rode loper uit.’’ De eerste koopzondag valt tegelijk met het culturele evenement Simmerdeis. Drachten verwacht die zondag duizenden bezoekers in het centrum.

Nieuws

Meest gelezen