Koopkrachtpakket 'voor rijken' valt slecht bij Tweede Kamer. Kabinet heeft meer tijd nodig om met antwoorden te komen

De rijkste inkomens profiteren het meest, de 800 euro voor lage inkomens is slecht geregeld en waarom komt er geen lagere reiskostenvergoeding? Het kabinet neemt nog een week langer de tijd om dit soort kritiek van de Tweede Kamer op het koopkrachtpakket te beantwoorden.

Pieter Omtzigt aan het woord tijdens het debat in de Tweede Kamer over de ontwikkeling van de koopkracht en stijgende energieprijzen. Op de voorgrond, van voor naar achteren: ministers Kaag (Financiën) en Van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en staatssecretaris  Marnix van Rij (Financiën)

Pieter Omtzigt aan het woord tijdens het debat in de Tweede Kamer over de ontwikkeling van de koopkracht en stijgende energieprijzen. Op de voorgrond, van voor naar achteren: ministers Kaag (Financiën) en Van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en staatssecretaris Marnix van Rij (Financiën) Foto: ANP/Robin Utrecht

Om de sterk stijgende prijzen door de oorlog in Oekraïne te verzachten wil de regering de belasting op energie en brandstof verlagen, krijgen inkomens tot 120 procent van het minimum eenmalig 800 euro en worden sommige tochtige huizen geïsoleerd. De ministers Sigrid Kaag van Financiën, Karien van Gennip van Sociale Zaken en staatssecretaris Marnix van Rij van Belastingzaken hadden dinsdag en woensdag grote moeite kritiek van de Kamer op de plannen te beantwoorden en hebben het vervolg van het debat uitgesteld tot volgende week.

Huurders in tochtige huizen

Nieuws

menu