Welk klein vluchtelingengezin uit Oekraïne wil zich voor langere tijd vestigen op Vlieland? Gemeente houdt vrijgekomen huurhuis vast

Veiligheidsregio Fryslân is op zoek naar een klein vluchtelingengezin uit Oekraïne dat zich voor een langere periode wil vestigen op Vlieland. De gemeente houdt voor dit doel een vrijgekomen huurhuis vast.

Vlieland.

Vlieland. FOTO LC

De gemeente Vlieland is sinds een dringend beroep van de veiligheidsregio in oktober om ook op de Waddeneilanden vluchtelingen uit Oekraïne te huisvesten op zoek gegaan naar accommodaties.

In de gemeente heerst woningnood, waardoor twee nieuwe wethouders van buiten aanvankelijk een woning moesten delen . Dat belet Vlieland niet een vrijgekomen huurhuis voor Oekraïense vluchtelingen aan te bieden. Daarnaast kwamen inwoners met diverse aanbiedingen. De gemeente kreeg vervolgens lang geen respons van de Veiligheidsregio, zo wordt gemeld in de wekelijkse nieuwsbrief. ‘Het bleef helaas lang stil. Ondanks herhaaldelijk aandringen vanuit de gemeente kon er geen duidelijkheid gegeven worden of er nu wel of geen vluchtelingen naar Vlieland zouden komen’.

Aan wal

Nieuws

menu