Klaasje de Vries-Meinsma is als 106-jarige de oudste inwoner van Friesland

Toen Klaasje de Vries-Meinsma uit Weidum honderd werd stuurden veel van haar oud-leerlingen kaarten. Donderdag 25 november werd ze 106. ,,Bijzonder hè?’’

Ze is de oudste inwoonster van de gemeente Leeuwarden. Burgemeester Sybrand Buma onderstreepte dat, toen hij Klaasje de Vries-Meinsma - in 1915 geboren in Jorwert - bloemen en haar geboortebewijs, ingelijst, kwam brengen. ,,Wat leuk dat u er bij bent’’, zei ze.

De Vries-Meinsma woont al jaren in Nij Dekama in Weidum, maar vroeger fietste ze elke week van Jorwert naar Drachten, waar ze voor de klas van de lagere school heeft gestaan. Toen ze in Harlingen aan het werk kwam, verhuisde ze naar Midlum.

In 1944 was ze met Hidde de Vries getrouwd, die in Harlingen les gaf aan de LEAO. Ze kregen drie kinderen, van wie dochter Marjan bij het burgemeestersbezoek was. Inmiddels zijn er vijf kleinkinderen, tien achterkleinkinderen en één achter-achterkleinkind.

Het meest was de jarige donderdag in haar sas met de felicitatiebrief die ze van koning Willem Alexander en koningin Máxima had gekregen: die las ze een aantal malen voor. ,,Zeer mooi’’, herhaalde ze telkens. ,,Zeer mooi. Bijzonder hè?’’

De Vries-Meinsma is nu ook de oudste inwoner van Friesland. Dat was de 107-jarige Trijntje Draijer-de Vries uit Balk, maar zij overleed afgelopen maandag.

Nieuws

Meest gelezen